2008.12.30
Bilder på valparna 5 veckor gamla. Se dem alla på VALPSIDAN.

WT Red Rascal
 

2008.12.11
Bilder på valparna 3 veckor gamla. Se dem alla på VALPSIDAN.

Male 1   Bitch 3
Hane 1   Tik 3
 

2008.11.22
Valparna är här!
Den 18 november födde Mildred 7 stora präktiga valpar, fyra hanar och tre tikar. Två hanar är svart/vita, två är lever/vita. Två tikar är svart/vita och en är lever/vit.

Valparna.

 

2008.10.26
Donna har också gjort det igen!!! Idag startade With Touch Non Stop på sitt tredje prov i lydnadsklass 1. Resultatet blev en tredje ETTA och åter igen en KLASSVINST!!! Nu kan Donna också titulera sig LP1 precis som kullbror With Touch Newsy!
Tack Jeanette för att du gör ett kanonfint jobb med Donna! Och naturligtvis, massor av gratulationer från oss alla!

 

2008.10.22
With Touch Purple Rain har gjort det igen!!! Idag tog 10 månader gamla Prince sin andra etta på raken i ökl på viltspår. Och idag blev det ett Hp också!! Vi sänder våra varmaste gratulationer till Maria & Tommy!

 

2008.10.18
Tromsö Norge, domare Henric Fryckstrand Sverige.
With Touch Hitch Hiker hade en strålande dag med cert, BIR & BIG-1! Och inte nog med det, han avslutade dagen med att placera sig som BIS-2!!!  Vi sänder massor av grattis hälsningar till Wenche Farstad och kennel Streamside Norge, som äger och har visat Guinness till dagens fantastiska resultat!!

 

2008.10.12
Idag startade With Touch Non Stop på sitt andra lydnadsprov och resultatet blev ännu en ETTA i lydnadsklass 1!! Hon fick även denna gång stå på prispallen som den tredje bästa i klassen!
Grattis Jeanette till ännu en framgång på lydnadsplanen!! Vi är så stolta över er.

 

2008.10.08
With Touch Quest of Gold "Sandy" 7 månader gammal.

Sandy
Sandy 7 månader

 

2008.09.27-28
Vilken härlig jaktträningshelg vi har haft tillsammans med Maria & Tommy som äger With Touch Purple Rain ”Prince”. Vi fick två givande träningsdagar i strålande höstsol och med trevligt umgänge på lördag kväll.
Vi tränade alla moment som ingår i spaniel arbete, dvs fältarbete, apportering och vattenarbete. Både Prince och vår egen Flame (With Touch Naughty Marietta) fick med beröm godkänt. Helgen ägnades enbart åt att träna Flame och Prince. Vi avslutade helgen med korvgrillning och då hade vi två trötta hundar som var nöjda med att ligga vid fötterna. Här är några bilder från helgens alla övningar.

Flame
Flame

Prince
Prince

Flame
Flame

Prince
Prince

Flame
Flame

Prince
Prince

 

2008.09.30
With Touch Just Jazz kan från och med idag titulera sig SVCH!! Vi sänder grattis hälsningar till hennes ägare Jenny Åhman på kennel Klovstamon!
Jazz är vår fjärde CHAMPION under 2008!!!

 

2008.09.21
Nu ser vi med spänning fram emot vår första valpkull efter Chase, oj vad vi har längtat! Idag har Chase parar Mildred. Mera info om valpkullen kommer på valpsidan inom kort.

 

2008.09.18
Mera glada nyheter! Nio månader gamla With Touch Purple Rain är godkänd i anlagsklass viltspår!! Grattis Maria & Tommy! Vi är så glada för att duktiga Prince är i era goda händer.

 

2008.09.13
Ännu mera goda bedrifter från N-kullen! With Touch Non Stop har gjort debut i lydnadsklass 1! Det gjorde hon och matte Jeanette med samma framgång som brorsan WT Newsy gjorde bara en vecka tidigare. Det vill säga; syrran Donna ville inte vara sämre, det blev en etta och KLASSBÄST!! Bra jobbat, vi sänder våra hjärtligaste gratulationer till Jeanette Wedholm!!

Vi vill tillägga att dessa två kullsyskon har ägare utan tidigare hundvana…

Donna

 

2008.09.07
Eroz har gjort det för tredje gången inom en veckas tid!! Vi är helt imponerade över detta team! With Touch Newsy har idag tagit sin tredje raka etta i lydnadsklass 1, och inte nog med det, det är också hans tredje raka KLASSVINST. Vad ska man säga om ett sådant radarpar som Eroz & Camilla, det är bara att gratulera! Ni är bara super duktiga tillsammans!!! Nu kan ni stoltera med titeln LP1!

SKK INT Högbo Bruk, domare Erna-Britt Nordin Sverige. 55 vuxna ESS.
Vi hade Chase och en helt urfälld Mildred med oss. Personligen hade jag en givande dag, satt vid ringside och tittade på alla vackra hundar. Min rygg är inte OK och för närvarande fixar jag inte att visa hund.
Calvdale Car Chase slutade som fyra bästa hane med R-CACIB. Den urfällda SVCH S & NUCH With Touch Irish Rose placerade sig som fyra med CK av 6 tikar i championklassen.

 

2008.09.06
Dom har gjort det igen!! Idag tog With Touch Newsy sin andra etta i lydnadsklass 1 och dessutom sin andra KLASSVINST!!! Oj va duktiga ni är, det här var Eroz andra start i klassen. Camilla, jag är imponerad av era framgångar i lydnadsringen, GRATTIS GRATTIS!

 

2008.08.29
Mycket goda nyheter, With Touch Newsy (CH Chaimarsh Orchid x CH With Touch Irish Rose) har debuterat i lydnadsklass 1, det gjorde han med bravur!
Resultatet blev ett första pris, men inte nog med det, han blev dessutom KLASSVINNARE!!! Vi sänder massor av gratulationer till Eroz duktiga ägare/tränare Camilla Nilsson i Karlstad.

 

2008.08.30 & 31
Trondheim Hundfestival. Domare lördag Ove Germundson Sverige. Domare söndag Salvatore Tripoli Italien.
Vi kan med glädje meddela att NORD JW-06 NUCH With Touch Miles Davis blev BIR båda dagarna! Och inte nog med det, på lördagen slutade han som BIG-4 och på söndagen som BIG-2!! Vi sänder massor av gratulationer till Davis ägare, Janne Kirknes Norge.
Bra jobbat Janne!!

Davis

Davis

 

2008.08.02
Springer Mellansverige Open Show, domare Annelie Karlsson kennel Linmoore Sverige.
Vi åkte med With Touch Quest of Gold ”Sandy”. Till vår stora glädje slutade han som BIS valp I valpklass 1!!!

Sandy fick en jättefin kritik:
Härlig Springerkille. Underbart vackert huvud. Superhals, härlig front. Bra djup i bröstkorgen. Bra vinklad fram och bak. Bra rygglinje och kors. Rör sig med vägvinnande steg från sidan. Parallell fram och bak. Bra päls. Välpresenterad.

Sandy
Till vänster With Touch Quest of Gold & till höger Obery´s Be Delight

Sandy

 

2008.07.29
Idag har With Touch Quiz Academy rest till USA. Vi önskar Brian & Susan Burlingame Indian Spring Mechanicsvill lycka till med Quiz.

Quiz

Quiz

 

2008.07.27
SSRK Högbo Bruk, domare Margareta Skogsberg Sverige. 53 vuxna ESS.
Fyra månader gamla With Touch Quest of Gold debuterade i valpklass 1 med att bli BIM valp av 14 valpar i klassen!! Det här var första gången Sandy var hemifrån så lite kusligt var det men också spännande. Sandy fick en lysande kritik:

Mycket lovande pojke med ett härligt huvud och uttryck, behöver växa i sitt halsskinn. Mycket bra hals och skuldra. Fantastisk rygg, mycket bra förbröst. Korrekt vinklad, härlig benstomme. Rör sig som en Springer skall.

Sandy

Sandy

Sandy

Calvdale Car Chase slutade som femma bästa hane.

Chase

 

2008.07.16
Vi önskar With Touch Perfect Partner lycka till i sitt nya hem hos Marina Isotalo, kennel Seabow´s Finland.

Partner
Foto Marina Isotalo

 

2008.07.06
FCI World Winner Show 2008, domare juniorer Laurent Pichard Schweiz.
41 junior ESS.
Vi hade bara våra två juniorer med oss. Både Chase och Flame fick excellent (CK) men blev inte placerade. With Touch Hitch Hiker fick även idag omdömet excellent.
NUCH SU(u)CH S NVCH With Touch Designed for You fick också excellent och placerade sig som trea i veteran klassen. Vi säger än en gång grattis till Wenche Farstad kennel Streamside, Norge, och Ellen Getz Wold på kennel Kahill, Norge!

Vi avslutade denna massiva utställningshelg med en härlig middag på vår utmärkta Frösåker Golf Klubb tillsammans med alla våra härliga Norge-vänner. 

 

2008.07.05
SSRK Almare Stäket, domare hanar Gareth Lowler UK, domare tikar Nicola Calvert UK. 122 vuxna ESS. Det blev en fantastiskt bra dag för våra två tikar. Chase var hemma och vilade sig.

Först ut var With Touch Naughty Marietta, hon vann unghundsklassen med CK i hård konkurrens. Efter det blev det ”GRAND SLAM” för mamma Mildred (SVCH With Touch Irish Rose). Hon slog till rejält och vann öppen klassen bestående av 33 öppen tikar!!
Det slutade med att hon vann certet och är numera dubbel champion, det vill säga SVCH SU(u)CH NUCH!! Det kan också tilläggas att hon har fått alla sina cert av rasspecialister. Det sätter vi stort värde på!

Vi blev också BIR uppfödargrupp på SSRK Almare Stäket. Gruppen bestod av NORD JW-06 NUCH With Touch Miles Davis, NUCH SU(u)CH S NVCH  With Touch Designed for You, SVCH SU(u)CH NUCH With Touch Irish Rose och With Touch Naughty Marietta. Det var en grupp beståeende av fyra olika kombinationer.

SU(u)CH NUCH With Touch Fortune Teller fick även idag omdömet excellent, än en gång. Grattis Janne Kirknes, Norge! Det fick också 8 år gamla NUCH SU(u)CH S NVCH With Touch Designed for You, hon placerade sig som tvåa i veteran klassen. Grattis till Ellen på kennel Kahill, Norge som äger henne!

Mildred
SVCH SU(u)CH NUCH With Touch Irish Rose

 

2008.07.04
SK Club Show Almare Stäket, domare hanar Colin Woodward UK, domare tikar Kay Woodward UK. 126 vuxna ESS.

Det här var första utställningen av tre i WW-08 helgen. Vi reste tillsammans med våra härliga Norge vänner på kennel Bobwhite. Det var en bra dag men i alltför hett väder. Bedömningen på dessa tre utställningar var inte den ”Svenska modellen”. Det var bara vinnarna från respektive klass som gick vidare för att tävla om certet.

Först ut var Calvdale Car Chase han placerade sig som tvåa i juniorklass med CK. Samma placering fick With Touch Naughty Marietta i juniorklass, tvåa med CK. With Touch Kookaburra  stod som sexa av sex utplockade tikar med CK i öppen klassen.  Det var dom tre hundarna vi hade med oss.

Chase
Chase 15 månader

Vi vill gratulera följande With Touch hundar som också fick excellent på Club Show!! SU(u)CH NUCH With Touch Fortune Teller och NORD JW-06 NUCH With Touch Miles Davis, ägare till båda är Janne Kirknes Norge. Och slutligen With Touch Hitch Hiker som ägs av kennel Streamside Norge.

 

2008.06.14
SKK INT Avesta, domare Patric Ragnarsson Sverige. 44 vuxna ESS.
Calvdale Car Chase femma bästa hane från juniorklass. With Touch Naughty Marietta tvåa i  unghundklass med Hp.

 

2008.06.13
Vi vll passa på att presentera vår senaste familjemedlem With Touch Quest of Gold ”Sandy”. Sandy tog tillsammans med Flame sin första simtur elva veckor gammal. Tyvärr hade vi ingen kamera med.

Quest
With Touch Quest of Gold 11 veckor

 

2008.06.07
NKK Trondheim, domare Carole A Coode England. 45 vuxna hundar.
NORD JW-06 With Touch Miles Davis vinner sitt andra ”stor cert” och placerar sig som tvåa bästa hane och blir därmed NUCH!! Vi sänder massor av grattis kramar till Davis ägare, Janne Kirknes i Norge!!

Davis
NUCH NORD JW-06 With Touch Miles Davis

 

08.05.17
Suolahti group speciality Finland, Judge Saija Juutilainen, Finland.
With Touch Late Date cert, bästa hane BIM och FIN CHAMPION!!
Vi är sååå stolta och glada! Vi sänder våra varmaste gratulationer till ”Marttis” ägare, kennel Hightide och kennel Fariinin i Finland!

Martii
Till höger: With Touch Late Date

Martii
With Touch Late Date

SSRK Södertälje, domare valpar, tikar och BIR Trudy Short England.
Denna legendariska utställning är en av årets största för Spaniel och Retriever och är välkänd genom åren som ”Skokloster” utställningen. Vi hade tre anmälda hundar: Flame 15 månader och precis unghund, hon är vår egen. Två kullsyskon från P-kullen som ägs av andra var också med.

With Touch Purple Rain BIR valp!! Stort grattis till Maria och Tommy Söderstöm som är ägare till denna Prince som han kallas!

Prince
With Touch Purple Rain

BIM blev kullsyster With Touch Proud Mary!! Vi sänder våra gratulationer till Helena Borell kennel Periwinkle!

Kanel
With Touch Proud Mary

Vår egen With Touch Naughty Marietta "Flame" vann först en stor unghundsklass bestående av 14 ungtikar. Hon avslutade med att placera sig som trea bästa tik!!
Vi är speciellt stolta över denna kritik från en aktad domare från rasens hemland:
"Quality bitch, super outline. Good deep body. Strong Hindquarters. Sufficient neck. In excellent coat and condition. Moves soundly both coming and going."

Flame
With Touch Naughty Marietta

Det kan tilläggas att WT Late Date och WT Naughty Marietta är halvsyskon, dom har samma pappa.

 

2008.04.27
Alla bilder från apporteringsträningen med Chase, Flame and Partner hittar du HÄR!


With Toucg Perfect Partner

 

2008.03.26
Nya bilder på Kahill´s Damsel in Distress "Peach" 22 månader gammal.
Bilderna kan ses i större storlek i hennes eget galleri.

Peach
Kahill´s Damsel in Distress

 

2008.04.04
Nya bilder på With Touch Perfect Partner 3½ månad gammal.

Partner

Partner

Partner

Partner

Partner

 

2008.03.26
Bilder på WT Proud Mary tre månader gammal. Ägare Helena Borell kennel Periwinkle.

Proud Mary
With Touch Proud Mary

 

2008.03.23
SKK Int ”Lilla Stockholm”, domare Cindy Pettersson Sverige (det blev domarändrig i sista sekund, Marie Engstöm var den vi anmälde för).
Calvdale Car Chase vinner juniorklassen med CK! Vi fick inte några bra bilder på Chase från utställningen, alla var suddiga trots Torbjörns nya super kamera… Därför får hans första spår bilder representera honom.
With Touch Naughty Marietta trea med Hp av åtta junior tikar. Hon är för närvarande i urusel pälskondition, andra löpet närmar sig, därför är placeringen mycket glädjande. Det hinner hända så mycket från anmälan till utställnings dagen.

Chase   Chase
 

2008.03.21
Här kommer WT Perfect Partner "Partner" in action…
Han är en fantastisk valp som stannar hos oss. Partner är en modig och framåt valp som älskar att undersöka och att apportera. Enligt rapporter är hans kullsyskon likadana och det förvånar mig inte, den känslan hade jag väldigt tidigt.

En hel bildserie med underbara bilder på lille Partner hittar du HÄR

Partner

 
2008.03.07
With Touch Purple Rain har flyttat till Maria, Tommy & dom två Golden killarna i Rimbo. Vi följer er på blogen http://www.goldeneyes.se/index.htm
Lycka till!
 

2008.02.24

Vi har tagit en hel serie härliga busbilder på valparna som nu hunnit bli 10 veckor.
För att se dem alla klicka HÄR.

OBS! Det är många bilder, kan ta en stund att ladda alla.

Valparna

Valparna

 

2008.02.24

Nya bilder på NORDJW-06 With Touch Miles Davis. Ägare Janne Kirknes Norge.

Davis

Davis

 

2008.02.18

Ny bild på Calvdale Car Chase "Chase" 10 månader gammal.

Chase
Calvdale Car Chase

 

2008.02.10

Idag fyller N-kullen ett år!
Det firar vi med en härlig bildsvit på With Touch Nostalgia ”Neala”. Neala ägs av Ellen Getz Wold kennel Kahill och Anne Mortensen Norge. Bilderna är tagna av Anne.

Neala

Neala

Neala

Neala

Neala

 

2008.02.09

CZ CH With Touch Meadow Mint vinner ytterligare ett cert i Brno Tjeckien!!
Bra jobbat Dita och grattis igen!!

Niara

Niara
Niara apporterar

 

2008.01.12

CZ Junior CH With Touch Meadow Mint gjorde en fin debut på årets första utställning I Tjeckien. Hon vann cert och BIR och kan numera titulera sig CZ CHAMPION!!
Massor av gratulationer till Dita Michlová kennel Rockdale i Tjeckien!!

 

2008.02.10

I år firar vi 25 år med Engelsk Springer Spaniel!

Hunter
Till vänster: Hunter BIS på SKK Piteå 1989. Till höger enhuvudstudie av ung Hunter.

Min älskade Hunter och min första ESS (S INT NUCH Orrlyran´s Hunter).
Du visade mig vägen, med din härliga mentalitet, din jaktlust och din apporteringsvilja lade du grunden för min uppfödning och mina ideal. Hunter, du var en toppen hund i alla situationer!!
Så vänlig mot allt och alla. Synd bara att du var min första egna hund, annars hade vi kommit längre du och jag på jaktsidan.
Eller om jag inte hade haft dig min prins som första ESS kanske jag hade haft en annan ras idag...??

 

2008.01.24
Härliga bilder på Chase som verkligen är underbar med de små.

Chase
Chase med WT Pastiche till vänster & med WT Proud Mary till höger

Chase
Chase & WT Pastiche

Chase
Med hela gänget

Chase
Chase pussar WT Proud Mary

Chase
Chase & WT Purple Rain

 

2007.01.12
Nya bilder på Calvdale Car Chase 9 månader gammal.
Se fler på Chase egen bildsida.

Chase

Chase

Chase

Chase

 

2008.01.01
Vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året!
Vi startar en ny nyhetssida för det nya året men för er som är nyfikna finns förra årets nyheter arkiverade.